Η Stevie Nicks δεν βλέπει "κανένα λόγο" να συνεχίσουν οι Fleetwood Mac

Χωρίς την Christine McVie

BREAKING
 

Χωρίς την Christine McVie

Του Ηλία Σελιμά

"Χωρίς αυτήν, τι είμαι;" δήλωσε πρόσφατα στο Vulture. "Ξέρετε τι εννοώ; Ήταν σαν την αδελφή ψυχή μου, τη μουσική μου αδελφή ψυχή και την καλύτερη φίλη μου με την οποία περνούσα περισσότερο χρόνο από οποιονδήποτε άλλο εκτός των Fleetwood Mac. Η Christine ήταν η καλύτερή μου φίλη".

Η τελευταία φορά που οι Fleetwood Mac περιόδευαν - κυρίως χωρίς τον κιθαρίστα Lindsey Buckingham - ήταν το 2019. Ο Buckingham αντικαταστάθηκε από τον Mike Campbell των Tom Petty's Heartbreakers, καθώς και από τον Neil Finn.

Αλλά χωρίς την McVie, η οποία πέθανε τον Νοέμβριο του 2022, η Nicks δεν είναι ενθουσιασμένη με την ιδέα να βγουν ξανά στο δρόμο ως συγκρότημα. "Ποιον θα κοιτάξω στα δεξιά και δεν θα είναι εκεί πίσω από το Hammond ;" συνέχισε. "Όταν πέθανε, σκέφτηκα ότι πραγματικά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε".

Η Nicks αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, κάποια στιγμή, οι Fleetwood Mac περιόδευσαν χωρίς την McVie, η οποία εγκατέλειψε το συγκρότημα το 1998 και δεν επέστρεψε μέχρι το 2014. Όταν το συγκρότημα βγήκε στο δρόμο χωρίς αυτήν, εξήγησε η Nicks, αφαίρεσαν πολλά από τα τραγούδια της McVie από το set.

"Δεν μπορούσαμε να παίξουμε αυτά τα τραγούδια. Έτσι γίναμε ένα πολύ πιο hard-rock συγκρότημα", είπε.

Νωρίτερα φέτος, ο ντράμερ Mick Fleetwood δήλωσε επίσης ότι δεν είναι σίγουρος για το πού θα πάνε οι Fleetwood Mac από εδώ και πέρα.

"Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, πραγματικά πιστεύω ότι μία κόκκινη γραμμή έχει τραβηχτεί με την απώλεια του Chris", είπε στα Grammys (μέσω των Los Angeles Times), αν και άφησε την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή. "Θα έλεγα ότι τελειώσαμε, αλλά από την άλλη όλοι το έχουμε ξαναπεί αυτό".

BREAKING MUSIC